Comenius

Al enkele jaren onderhoudt de Venhuisschool intensieve contacten met partnerscholen in het buitenland. Van 2008-2010 hebben we met subsidie van het Europees Platform verschillende internationale activiteiten georganiseerd voor de kinderen van onze school. Dit Comenius Partnerschap maakte het voor onze leerlingen mogelijk kennis te maken met kinderen, culturen en talen van andere Europese landen.

Voor de schooljaren 2012-2014 is er wederom een subsidie toegekend door het Europees Platform voor ons Comenius project.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen verder leren kijken dan de grenzen van hun eigen plaats en land. We hebben ondervonden dat naast het vergroten van de taalvaardigheid het heel duidelijk ook de sociale vaardigheden verbetert. Nederland is een multi-culturele samenleving waarin leren omgaan met mensen uit verschillende culturen zal leiden tot meer begrip en tolerantie voor elkaar. Daarbij komt dat de grenzen van Europa steeds meer vervagen en vele kinderen in hun latere schoolloopbaan of carrière steeds vaker een periode in het buitenland zullen doorbrengen. Door middel van onze internationaliseringsprojecten en de lessen in de Engelse taal vanaf groep 1, denken wij dat we de leerlingen daarop beter kunnen voorbereiden.

Hier leest u een persbericht over het eerste bezoek aan de Franse partnerschool.

Aan dit nieuwe project nemen twee Franse ,een Duitse, een Engelse school en onze Venhuisschool deel.

Here you can find English information

Het thema van dit project is de geschiedenis van de kunst gedurende 5 perioden. De kunst-vormen die worden onderzocht en vergeleken zijn o.a. architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, muziek, theater en kunst van alledag.

Het is de bedoeling dat kinderen verschillende kunstvormen nader gaan bekijken, daar ook zelf mee aan het werk gaan en daarvan verslag doen aan de andere partnerscholen .

Hier leest u meer over de activiteiten behorende bij het eerste onderwerp: