Bezoek onderwijsinspectie

Op 29 oktober 2013 zal de onderwijsinspectie het vierjaarlijks bezoek aan onze school afleggen. Dit is de dinsdag na de herfstvakantie. Onze school zal deze dag ook gescreend  worden in het kader van een pilot van de onderwijsinspectie. Het betreft de pilot ‘Toezicht sociale kwaliteit’. Wij zijn er trots op dat we onze ervaringen hierin met de inspectie mogen delen. Immers, wij hebben de laatste twee jaar juist veel aandacht besteed aan de sociale vaardigheden van onze kinderen. En dit jaar zijn we bovendien gestart met De Gouden Weken. Belangrijk, ook voor ons, is dan ook hoe onze kinderen het sociaal klimaat op onze school momenteel ervaren.  Hiertoe willen wij als school namens de inspecteur dan ook uw medewerking en die van uw kinderen vragen. Om een goed beeld te krijgen wil de inspectie een anonieme vragenlijst aan de leerlingen van groep 7 en 8 over ons schoolklimaat afnemen. Daarnaast wil zij graag ook daadwerkelijk deze dag in gesprek gaan met max. 8 van onze kinderen (middenbouw en bovenbouw). Deze gesprekjes vinden plaats vanaf 11.45 uur. Het kan zijn dat het gesprekje met uw kind in de pauze om 12.00 uur nog niet helemaal is afgerond. Uiterlijk 12.15 zal de inspectie deze gesprekje afronden.

Mocht u bezwaar hebben tegen het afnemen van de vragenlijst (groep 7-8) of tegen genoemde gesprekjes, dan kunt u dit kenbaar maken bij Angèle voor 17 oktober. Wij hopen natuurlijk op uw medewerking zodat de inspectie een compleet beeld kan krijgen van onze sociaal vaardige en betrokken kinderen en daarmee van onze fijne school.

Datum:
dinsdag, oktober 29, 2013 (All day)